Köttfärspaj med kokosmjölk

Du visar för närvarande Köttfärspaj med kokosmjölk

Sonen var på väg upp genom landet från Lund. Funderade ett tag över vad jag skulle bjuda på till middag, landade i köttfärspaj med kokosmjölk.

Det var enkelt att förbereda och snabbt att stoppa in i ugnen när han kommit hem.

Pajen blev ett riktigt lyckat hitte-på. Jag använde hälften av den färdiga köttfärsröran till pajen. Resten åt vi med spaghetti senare under helgen.

Köttfärspaj med kokosmjölk

800 g köttfärs

1 gul lök

1 vitlöksklyfta (stor eller 2 små)

2 msk tomatpuré

rapsolja till stekning

1/2  köttbuljongtärning

salt, svartpeppar

curry, paprikapulver, cayennepeppar (har tyvärr inga exakta mått)

2 dl kokosmjölk

200 g crème fraiche (1 liten burk)

1 rejäl näve nachips

ca 1 dl riven mozzarella

1 pajdeg (egen eller köpt)

 

1. Förgrädda pajskalet i 10 minuter, 225°.

2. Hacka lök och vitlök och stek mjukt i rapsolja.

3. I en annan stekpanna steks färsen i rapsolja och kryddas lätt med salt och svartpeppar.

4. När lök och vitlök börjar bli genomskinlig tillsätts tomatpuré, köttbuljongtärningen och kryddorna, curry, paprikapulver och cayennepeppar. Öka värmen något och låt det fräsa ihop.

5. Blanda ner lök- och kryddblandningen i färsen. Häll på kokosmjölken och låt det koka ihop en stund. Smaka av med mer kryddor.

6. Sist av allt rörs crème fraiche ner.

7. Fyll pajskalet med färsröran.

8. Krossa nachips och blanda med riven mozzarella och täck pajen.

9. Gratinera till dess att pajen fått fin färg.

Servera med en god sallad.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar