Kladdkakemuffins med karamelliserad mjölk

Du visar för närvarande Kladdkakemuffins med karamelliserad mjölk

Min mamma skulle fylla år för ett tag sedan, så det var dags att baka något gott till buffébordet. Jag valde att göra kladdkakemuffins utifrån ett av mina äldre recept men jag ändrade det lite grann genom att tillsätta lite karamelliserad mjölk och chokladplättar i smeten.

HÄR hittar du receptet jag utgick ifrån.

Och här hittar du det uppdaterat:

Kladdkakemuffins med karamelliserad mjölk

150 g smör

3 ägg

3 dl strösocker

1 dl kokosmjöl

1/2 dl mandelmjöl

1 dl kakao

1/2 msk vaniljsocker

2 krm salt

2 nävar mjölkchokladknappar

karamelliserad mjölk, ca 1 tsk i varje muffins.

 

1. Smält smöret och låt det svalna något.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda sedan ner smöret.

3. Blanda alla torra ingredienser i en skål och sikta ner det i äggblandningen.

4. Rör försiktigt ner chokladknappar.

5. Fördela i mindre formar, 12-20 beroende på storlek. Klicka en tesked karamelliserad mjölk i varje form.

6. Grädda i 175° 15-20 minuter. Kakan ska ha torkat på ytan men fortfarande vara kladdig i mitten, då är den klar.

7. Servera med vispad grädde och valfria bär. Vaniljglass passar också bra till.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar