Mormors filmjölkslimpa med russin

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Mormors filmjölkslimpa med russin

Det här receptet är ingenting för den nyttige, tvärtom. Det här ska man baka när man känner för att vara lite onyttig för det innehåller både socker och sirap….. Receptet har jag letat fram ur min mormors gamla svarta och väl tummade receptbok.

Eftersom smaken är så söt passar en stark lagrad ost utmärkt till. Eller varför inte ädeloströra och en mugg varm glögg när det är dags för det igen.

 

Mormors filmjölkslimpa med russin

3 dl vetemjöl

2 1/2 dl grahamsmjöl

1 tsk bikarbonat

1/2 dl strösocker

1/2 dl hackade russin

3 dl filmjölk

1/2 dl sirap

1. Blanda först de torra ingredienserna

2. Rör sedan ner filmjölk och sirap.

3. Smörj och bröa en avlång form och häll i smeten.

4. Grädda i 175°, 30-40 minuter.

image
Gott förmiddagsfika med en kopp te till.

 

 

image
En ljuvlig doft spred sig i köket.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar