Knäckig äppelpaj

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Knäckig äppelpaj

Ifjol när mina äppelträd höll på att rasa omkull var jag tvungen att beskära dem ganska grymt. Inte räknade jag med att det skulle bli några äpplen i år, men se det blev det. Därför gjorde jag en snabb och härligt knäckig äppelpaj.

Knäckig äppelpaj

5-6 äpplen

150 g smör

2 dl havregryn

2 dl vetemjöl

1 dl råsocker

1 dl strösocker

1/2 dl grädde

1/2 dl ljus sirap

1/2 tsk bakpulver

2 tsk kanel

 

1. Smält smöret och blanda ner grädde och sirap. Ge det ett snabbt uppkok.

2. Ta kastrullen från plattan och blanda ner havregryn, socker, mjöl, kanel och bakpulver.

3. Skiva äpplen och lägg i en pajform.

4. Bred knäcksmeten över.

5. Grädda i 200°, 30- 40 minuter till dess att ytan stelnat och fått din färg.

 

Servera med vaniljvisp, vaniljglass eller lättvispad grädde.

 

image
Så här såg pajen ut innan gräddning.

 

image
Nygräddad med en härligt knäckig yta.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar