Kakaomousse med rom

Du visar för närvarande Kakaomousse med rom

En av mina goda vänner är allergisk mot hasselnötter så när det ska bjudas på mat gäller det att kolla ingredienslistan noga. Jag gillar att ha något med choklad till dessert men eftersom i princip alla chokladkakor kan innehålla spår av nötter gick det bort. Men kakao fungerar så jag testade att göra mousse på nytt sätt, för mig i alla fall, finns säkert många som redan gör på det här sättet. Ett stort plus var att den gick väldigt snabbt att göra. Med rom fick den extra god smak men det går förstås att utesluta.

Kakaomousse med rom (3 portioner)

2 dl grädde

4 – 5 tsk kakao

3/4 – 1 msk florsocker

1 msk god mörk rom

1 gelatinblad

 

1. Vispa grädden med kakao och florsocker. Smaka av mängden kakao så att moussen blir som du vill att den ska smaka.

2. Blanda ner rom.

3. Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten 5 minuter. Låt det sedan smälta i lite hett vatten och blanda ner i moussen.

4. Häll upp i portionsglas och låt stå i kylskåp till servering. Minst 2 – 3 timmar.

Servera med grädde och färska bär.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar