En av mina goda vänner är allergisk mot hasselnötter så när det ska bjudas på mat gäller det att kolla ingredienslistan noga. Jag gillar att ha något med choklad till dessert men eftersom i princip alla chokladkakor kan innehålla spår av nötter gick det bort. Men kakao fungerar så jag testade att göra mousse på nytt sätt, för mig i alla fall, finns säkert många som redan gör på det här sättet. Ett stort plus var att den gick väldigt snabbt att göra. Med rom fick den extra god smak men det går förstås att utesluta.
Kakaomousse med rom (3 portioner)
2 dl grädde
4 – 5 tsk kakao
3/4 – 1 msk florsocker
1 msk god mörk rom
1 gelatinblad
1. Vispa grädden med kakao och florsocker. Smaka av mängden kakao så att moussen blir som du vill att den ska smaka.
2. Blanda ner rom.
3. Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten 5 minuter. Låt det sedan smälta i lite hett vatten och blanda ner i moussen.
4. Häll upp i portionsglas och låt stå i kylskåp till servering. Minst 2 – 3 timmar.
Servera med grädde och färska bär.