Ifjol struntade jag i det vanliga lussebullebaket och gjorde saffransbullar med mycket smör och mandelmassa istället. Då bullarna fick en rykande åtgång i fjol satsade jag på samma koncept detta år. Jag utgick från samma deg jag brukar använda när jag bakar vanliga lussebullar, ett recept med mycket saffran, jäst och matolja istället för smör. Ett recept som gör att lussebullarna inte blir torra alls.
Det receptet hittar du här: Mammas lussebullar
När degen jäst klart kavlade jag ut den och hyvlade ett lager kallt smör på, sedan strödde jag över vaniljsocker (jag använder en tesil för att få ett jämnt lager). Sist men inte minst rev jag ett lager med mandelmassa över innan jag rullade ihop och delade degen i mindre bitar. Ner i bullformar, jäs, pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 200° till dess att bullarna fått fin färg!
Sen är det bara att njuta av goda bullar till ett glas kall mjöl, kaffe eller te. Eller varför inte äta bullarna till glöggen!?