Saffransbullar med mandelmassa

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Saffransbullar med mandelmassa

Ifjol struntade jag i det vanliga lussebullebaket och gjorde saffransbullar med mycket smör och mandelmassa istället. Då bullarna fick en rykande åtgång i fjol satsade jag på samma koncept detta år.  Jag utgick från samma deg jag brukar använda när jag bakar vanliga lussebullar, ett recept med mycket saffran, jäst och matolja istället för smör. Ett recept som gör att lussebullarna inte blir torra alls.

Det receptet hittar du här: Mammas lussebullar

När degen jäst klart kavlade jag ut den och hyvlade ett lager kallt smör på, sedan strödde jag över vaniljsocker (jag använder en tesil för att få ett jämnt lager). Sist men inte minst rev jag ett lager med mandelmassa över innan jag rullade ihop och delade degen i mindre bitar. Ner i bullformar, jäs, pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 200° till dess att bullarna fått fin färg!

Sen är det bara att njuta av goda bullar till ett glas kall mjöl, kaffe eller te. Eller varför inte äta bullarna till glöggen!?

Saffransdeg på gång!

 

Jäsning under mormors gamla brödduk!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar