Halloumi- och kikärtsgryta

Du visar för närvarande Halloumi- och kikärtsgryta

Värmande grytor passar bra när det är kallt och ruggigt ute. Det här är en sån gryta som får fantastiskt god smak av gochujang, vitlök och kokosmjölk. Grytan innehåller halloumi men den kan bytas ut till kyckling eller ytterfilé om man vill det. Den räcker till 3 – 4 portioner.

Halloumi- och kikärtsgryta 

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

200 g halloumi

1 grön paprika

1 förpackning kokta kikärtor

400 g krossade tomater

1 – 2 msk gochujang

2 dl kokosmjölk

2 dl okokta röda linser

salt, svartpeppar

lime

persilja

1. Hacka lök och riv vitlöken fint. Skär halloumin i små kuber och paprikan i bitar.

2. Stek lök och vitlök mjuk i rapsolja på låg värme.

3. Tillsätt halloumi och paprika när löken blivit genomskinlig. Höj då värmen och låt steka några minuter.

4. Häll på krossade tomater, gochujang och kokosmjölk och låt koka ihop, ca 5-10 minuter.

4. Koka under tiden linserna i en egen kastrull enligt anvisningarna på förpackningen.

5. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av i ett durkslag.

6. När linserna är färdigkokta och avrunna tillsätts de och de sköljda kikärtorna i grytan.

7. Avsluta med att pressa lite lime över och blanda ner hackad persilja.

Servera till ris eller risnudlar.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar