Bananpannkakor med jordgubbsmascarpone, mums! Denna gång blev det ytterligare ett nytt recept. Pannkakorna blev inte så hållfasta och ganska söta eftersom det var många bananer i smeten. Därför tycker nog jag att de passar bäst som dessert men det är klart att de går att äta till frukost, lunch eller middag också.
Bananpannkakor
3 mogna bananer
3 ägg
2 dl kokosmjölk (bara vätskan som ligger under det tjocka i burken)
1 msk chiafrön
1/4 dl kokosmjöl (eller ca 1 dl vetemjöl)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Mosa bananerna och blanda med övriga ingredienser. Stek små pannkakor i smör.
Jordgubbsmascarpone
125 g mascarpone
200 g frysta jordgubbar
1 tsk kokossocker
1/2 lime
Mosa de tinade jordgubbarna och blanda med mascarpone, socker och pressad lime. Smakar smaskens till vanliga pannkakor också…eller fruktsallad…eller…att äta med sked!