På fruktfatet låg ett gäng nektariner som började bli lite trötta i skalet. Att låta dem bli huvudingrediensen i en paj var en god idé, tyckte i alla fall jag. Tillsammans med hallon fixade jag till en smulpaj som gav mersmak. Det var det fler än jag som tyckte, de som bjöds på pajen åt med god aptit.
Smulpaj med nektariner och hallon
6 nektariner
2-3 dl hallon
50 g smör
1-2 msk råsocker
potatismjöl
Smuldeg
100 g smör
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 msk råsocker
1. Dela nektarinerna i mindre bitar. Smält smör i en stekpanna tillsammans med råsocker. Stek nektarinerna till dess att de börjar bli mjuka.
2. Lägg dem botten på en pajform. Strö över hallonen och lite potatismjöl.
3. Hacka ihop ingredienserna till smuldegen och strö det över frukten och bären.
4. Grädda i 225° 20-25 minuter.
Servera ljummen med vaniljglass, vaniljsås eller kardemummagrädde.