Smulpaj med nektariner och hallon

Du visar för närvarande Smulpaj med nektariner och hallon

På fruktfatet låg ett gäng nektariner som började bli lite trötta i skalet. Att låta dem bli huvudingrediensen i en paj var en god idé, tyckte i alla fall jag. Tillsammans med hallon fixade jag till en smulpaj som gav mersmak. Det var det fler än jag som tyckte, de som bjöds på pajen åt med god aptit.

Smulpaj med nektariner och hallon

6 nektariner

2-3 dl hallon

50 g smör

1-2 msk råsocker

potatismjöl

Smuldeg

100 g smör

1 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

1 msk råsocker

1. Dela nektarinerna i mindre bitar. Smält smör i en stekpanna tillsammans med råsocker. Stek nektarinerna till dess att de börjar bli mjuka.

2. Lägg dem  botten på en pajform. Strö över hallonen och lite potatismjöl.

3. Hacka ihop ingredienserna till smuldegen och strö det över frukten och bären.

4. Grädda i 225° 20-25 minuter.

Servera ljummen med vaniljglass, vaniljsås eller kardemummagrädde.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar