Jag älskar verkligen burrata. Den där krämigt, gräddiga osten som passar till så många olika grönsaker. Just den här tillagningen inspirerades jag till av en av tevekockarna på Nyhetsmorgon. Så enkelt och snabbt att fixa till. Jag använde timutpeppar, en rätt mild sort med tydlig smak av grapefrukt men har man inte det hemma, ta svartpeppar istället. Det fungerar också.
Till en person använde jag:
1 blodapelsin
1 burrata
1 näve pistagenötter
4-5 timutpepparkorn
1 näve hackad spenat
fruktig balsamicocreme
Jag bottnade assietterna med grovt hackad spenat. Sedan skar jag bort skalet på apelsinerna, skivade och lade dem ovanpå spenaten. Därefter krossade jag pepparkornen i en mortel och strödde över apelsinskivorna. Burratan på toppen och därefter strödde jag grovt hackade pistagenötter över det hela. Avsluta med att ringla lite god balsamicocreme över.
Sen är det bara att njuta, antingen till förrätt eller som en annorlunda dessert.