Krämig ost- och grönsaksgratäng

Du visar för närvarande Krämig ost- och grönsaksgratäng

En krämigt god gratäng med grönsaker och ost passar perfekt att äta som den är eller med till exempel stekt kyckling.

Keso, fetaost och mozzarella blir en krämig grund. Tillsammans med, vitlök, timjan och rosmarin är det här en gratäng med härliga Medelhavssmaker.

Den räcker till 2 – 3 portioner beroende på om den serveras som ensamrätt eller som tillbehör till kött, kyckling eller fisk.

 

Krämig ost- och grönsaksgratäng

200 g potatis ( 1 stor)

250 g squash

1 rödlök

1 tomat

100 g keso

100  g fetaost

75 g mozzarella (1/2 ost)

1 liten vitlöksklyfta

2 – 3 msk timjan och rosmarin (färsk)

olivolja

salt, svartpeppar

8 – 10 gröna oliver

 

1. Skiva potatis, squash, rödlök och tomaten fint.

2. Blanda keso, smulad fetaost, mozzarella i små kuber med en fint riven vitlöksklyfta och hackad timjan och rosmarin.

3. Lägg squash i botten på en ugnsform, varva sedan med potatis och rödlök. Salta lätt. Smula över lite av ostblandningen.

4. Lägg ännu ett varv med squash, potatis och rödlök. Krydda med en aning salt och nymald svartpeppar.

5. Smula över ostblandningen och toppa med den skivade tomaten. Ringla över olivolja och dela oliverna i mindre bitar och lägg på dem.

6. Gratinera i 200° varm ugn, cirka 60 minuter. Täck formen med folie den första halvtimmen, ta sedan bort den och låt gratängen gräddas klar.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar