I frysen finns gott om färs och ett paket hamnade på min diskbänk för att tina. Frågan var bara vad jag skulle göra med den? I kylen fanns det rester kvar av den mexikanska sallad jag lagat till tidigare. Då kändes det rimligt att jag skulle laga till köttbullar med mexikansk touch. De blir av den lite torrare sorten då det inte är någon vätska i dem. Köttbullarna smakade tipptopp och tillsammans med bönsalladen blev det en riktig höjdare.
I köttbullarna är det koriander. För den som inte tycker om koriander funkar det fint med persilja istället.
Mexikanska köttbullar
700 g kalvfärs
20 g tacokrydda
30 g hackad färsk koriander
50 riven ost (lagrad)
lite salt och chiliflakes
smör till stekning
1. Blanda färsen med tacokrydda, hackad koriander och riven ost.
2. Krydda med salt och chiliflakes.
3. Stek i smör till dess att de fått fin färg. Låt de sen steka klart i ugnen på 175°.
Servera med valfria tillbehör, nachos och sallad till exempel, eller den mexikanska bönsalladen. Men ta det som finns hemma och just du är sugen på. Jag hade lite färdig vitlökssås som jag toppade det hela med också. Tippelitopp helt enkelt. Det blev en smaklig spis.