Jag provade någonting nytt för ett tag sedan, kikärtspannkakor. Jag kände en viss tveksamhet om de skulle hålla ihop och det gjorde de. Alla utom den första….men den första pannkakan blir inte alltid perfekt den heller när man steker vanliga pannkakor.
De här pannkakorna går att äta som de är, rulla ihop och ät med någon god fyllning eller använd som tortillabröd. Ska de rullas ihop funkar det bäst när de är nystekta. Stek dem inte heller för länge, de blir de torra och svåra att rulla. Jag kommer definitivt att göra dem fler gånger för jag gillade verkligen smaken. Förhoppningsvis blir de bättre ju fler gånger jag testar….då kanske till och med den första pannkakan blir bra….
Kikärtspannkakor
150 g kikärtsmjöl
2 msk olivolja
4 dl vatten
1/2 tsk salt
Vispa ihop alla ingredienser och ställ smeten i kylskåp minst 1 timme för att svälla.
Stek pannkakor i oljad stekpanna, för mig funkar det inte att steka i gjutjärn utan jag använder en som är belagd med non-stickmaterial. Det blir cirka 6-7 pannkakor.
Jag gjorde rullar med pannkakorna med fetaost, tomater och kalkon som fyllning! Mums!