Kikärtspannkakor

Du visar för närvarande Kikärtspannkakor

Jag provade någonting nytt för ett tag sedan, kikärtspannkakor. Jag kände en viss tveksamhet om de skulle hålla ihop och det gjorde de. Alla utom den första….men den första pannkakan blir inte alltid perfekt den heller när man steker vanliga pannkakor.

De här pannkakorna går att äta som de är, rulla ihop och ät med någon god fyllning eller använd som tortillabröd. Ska de rullas ihop funkar det bäst när de är nystekta. Stek dem inte heller för länge, de blir de torra och svåra att rulla. Jag kommer definitivt att göra dem fler gånger för jag gillade verkligen smaken. Förhoppningsvis blir de bättre ju fler gånger jag testar….då kanske till och med den första pannkakan blir bra….

Kikärtspannkakor

150 g kikärtsmjöl

2 msk olivolja

4 dl vatten

1/2 tsk salt

 

Vispa ihop alla ingredienser och ställ smeten i kylskåp minst 1 timme för att svälla.

Stek pannkakor i oljad stekpanna, för mig funkar det inte att steka i gjutjärn utan jag använder en som är belagd med non-stickmaterial. Det blir cirka 6-7 pannkakor.

Jag gjorde rullar med pannkakorna med fetaost, tomater och kalkon som fyllning! Mums!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar