När jag först såg det här receptet tyckte jag att det såg märkligt ut…att blanda kokt bulgur med yoghurt lät en aning suspekt. Men jag bestämde mig för att testa och det är jag glad för. Så fantastiskt gott, härligt krämigt och smakrikt.
I originalreceptet skulle det vara lite kaffe och sötningsmedel (ex stevia). Jag valde att byta ut sötningsmedlet till honung och tog kanel istället för kaffe.
Receptet är beräknat till en portion men hade jag gjort mer skulle jag utan att tveka smällt i mig det på en gång, så gott var det….
Bulgur med kanel och hallon
ca 30 – 60 g hallon
1 tsk kanel
200 g grekisk yoghurt
100 g kokt bulgur (ca 40 g okokt)
ca 20 g mandel
1 – 2 tsk flytande honung
1. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den bli kall.
2. Blanda yoghurt med kanel och honung.
3. Hacka mandeln grovt.
4. Blanda ner avsvalnad bulgur i yoghurten och toppa med mandel och hallon.
5. Njut i solen eller om det regnar, blunda och det känns som om solen landar i munnen!