Det är gott att finna något smarrigt i frysen när det kommer fikagäster. Eller, det behöver inte komma gäster. Det räcker att det egna sötsuget sätter in. Squash- och äppelmuffins fyller den funktionen.
De här muffinsen blir verkligen saftiga och med tanke på att det är både squash och äpple i så går det alldeles utmärkt att lura sig själv att de är nyttiga. I receptet är det kokosströsocker, finns inte det hemma går det att byta ut till farinsocker. Eller ta bara helt vanligt strösocker.
Squash- och äppelmuffins
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1/2 dl kokosströsocker
150 g smör
2 äpplen + 1/2 squash (ca 5- 6 dl)
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
1/4 tsk salt
1. Smält smöret och låt det svalna något.
2. Riv squash och äpple grovt.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Blanda ner det smälta smöret, squash och äpple.
5. Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner dem i smeten.
6. Fördela i muffinsformar. Ca 20-24 stycken beroende av storlek.
7. Grädda i 175° cirka 25 – 35 minuter.
Frosting
25 g mjukt smör
200 g philadelphiaost
2 dl florsocker
1 – 1 1/2 tsk malen kardemumma
Mixa frostingen och fyll en spritspåse. Den räcker till ungefär hälften av muffinsen. Dekorera med hackad mörk choklad.