Squash- och äppelmuffins

Du visar för närvarande Squash- och äppelmuffins

Det är gott att finna något smarrigt i frysen när det kommer fikagäster. Eller, det behöver inte komma gäster. Det räcker att det egna sötsuget sätter in. Squash- och äppelmuffins fyller den funktionen.

De här muffinsen blir verkligen saftiga och med tanke på att det är både squash och äpple i så går det alldeles utmärkt att lura sig själv att de är nyttiga. I receptet är det kokosströsocker, finns inte det hemma går det att byta ut till farinsocker. Eller ta bara helt vanligt strösocker.

Squash- och äppelmuffins

3 ägg

3 1/2 dl strösocker

1/2 dl kokosströsocker

150 g smör

2 äpplen + 1/2 squash (ca 5- 6 dl)

3 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

2 tsk kanel

1 tsk ingefära

1 tsk kardemumma

1/4 tsk salt

 

1. Smält smöret och låt det svalna något.

2. Riv squash och äpple grovt.

3. Vispa ägg och socker pösigt.

4. Blanda ner det smälta smöret, squash och äpple.

5. Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner dem i smeten.

6. Fördela i muffinsformar. Ca 20-24 stycken beroende av storlek.

7. Grädda i 175° cirka 25 – 35 minuter.

 

Frosting

25 g mjukt smör

200 g philadelphiaost

2 dl florsocker

1 – 1 1/2 tsk malen kardemumma

Mixa frostingen och fyll en spritspåse. Den räcker till ungefär hälften av muffinsen. Dekorera med hackad mörk choklad.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar