Jag hade en färdig pizzadeg i kylen men kände inte för pizza. Däremot kunde jag tänka mig goda piroger att mumsa på i soffhörnet. Efter lite rotande i kylen hade jag plockat fram de ingredienser jag tänkte använda mig av. Resultatet blev fyra goda kycklingpiroger.
Kycklingpiroger
1 pkt tunnskivad rökt kyckling
2 stora champinjoner
2 salladslökar
4-5 körsbärstomater
1/2 röd chili
1 burk pizzasås
1 färdig pizzadeg
salt, svartpeppar
riven mozarella
1. Hacka lök, tomater, chili, champinjoner och kycklingen fint.
2. Stek i olja på medelhög värme, det ska inte ta färg.
3. Tillsätt pizzasåsen och smaka av med salt och svartpeppar.
4. Lägg den färdiga pizzadegen på en plåt och dela den i fyra delar.
5. Fördela fyllningen på bitarna och toppa med riven mozarella.
6. Vik ihop till piroger och grädda i 225°, 15-25 minuter till dess att de fått fin färg.