Kladdkakemuffins med vit choklad och röda vinbär

Du visar för närvarande Kladdkakemuffins med vit choklad och röda vinbär

Nu är tiden när bär och frukt mognar i både trädgårdar och ute i skogen. Jag plockade röda vinbär för ett tag sedan som rensades och stoppades i frysen i lämpligt stora förpackningar.

En del sparade jag i kylen och förstås funderade jag på vad jag skulle göra med dem. Efter en del googlande, letande i urklippta recept och böcker hittade jag en variant som lockade.

Det var visserligen en stor kladdkaka men jag valde att göra mindre i lite vidare muffinsformar istället. Ska man däremot bjuda många gör man förstås kakan i en stor springform istället så att det blir en stor kaka. De syrliga röda vinbären passar perfekt till den söta kakan. Det går förstås att ta andra bär också om man inte har röda vinbär.

Kladdkakorna blir himmelskt goda och smeten i sig skulle jag kunnat sätta i mig som den var…utan gräddning…så fantastiskt god!

Originalreceptet har jag hämtat från Fredriks fika.

 

Kladdkakemuffins med vit choklad och röda vinbär

150 g smör

150 g vit choklad

3 dl strösocker

3 ägg

3 1/2 dl vetemjöl

2-3 dl röda vinbär

 

1. Ställ ut 16 vidare muffinsformar på en plåt eller smörj och bröa en springform om du tänker göra en stor kladdkaka.

2. Smält smöret i en kastrull och dra den från värmen. Bryt ner den vita chokladen och låt den smälta i det varma smöret.

3. Vispa äggen och sockret pösigt.

4. Blanda ner den avsvalnade smör- och chokladblandningen i äggsmeten.

5. Vänd försiktigt ner vetemjölet.

6. Fördela smeten i muffinsformar eller häll ner den i en springform.

7. Fördela de röda vinbären.

8. Grädda i 200° ca 15 minuter.

 

Servera med en klick kardemummagrädde på toppen och några vinbär.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar