Grundrecept färs

Du visar för närvarande Grundrecept färs

Ibland när jag vill att det ska gå snabbt att laga middag under veckan brukar jag förbereda mig genom att steka och krydda färs och ha i en burk i kylen. Det är framförallt bra när jag inte kan bestämma mig i vilken maträtt färsen ska få vara en av ingredienserna. Då är det bara att använda den till det jag är sugen på just för stunden- Här följer ett enkelt grundrecept.

Grundrecept färs

400 g färs

3 msk tomatpuré

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 skvätt vatten

salt, svartpeppar, paprikapulver och anchochili

Hacka löken fint och riv vitlöken. Stek mjukt i rapsolja och smör. Tillsätt färsen och låt den steka med till dess att den är färdigbrynt. Krydda med salt, svartpeppar, paprikapulver och anchochili. Tillsätt tomatpuré och en skvätt vatten och låt färsen koka ihop en kort stund. Smaka ev. av med mer kryddor.

Med färdig pizzadeg, philadelphiaost, färs, majs och riven ost går det snabbt att laga till piroger.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar