Ibland när jag vill att det ska gå snabbt att laga middag under veckan brukar jag förbereda mig genom att steka och krydda färs och ha i en burk i kylen. Det är framförallt bra när jag inte kan bestämma mig i vilken maträtt färsen ska få vara en av ingredienserna. Då är det bara att använda den till det jag är sugen på just för stunden- Här följer ett enkelt grundrecept.
Grundrecept färs
400 g färs
3 msk tomatpuré
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 skvätt vatten
salt, svartpeppar, paprikapulver och anchochili
Hacka löken fint och riv vitlöken. Stek mjukt i rapsolja och smör. Tillsätt färsen och låt den steka med till dess att den är färdigbrynt. Krydda med salt, svartpeppar, paprikapulver och anchochili. Tillsätt tomatpuré och en skvätt vatten och låt färsen koka ihop en kort stund. Smaka ev. av med mer kryddor.