Krämig gratäng, kryddigt fläskkött och krispig rödkålssallad.

I frysen fanns en bit tillagad fläskytterfilé. Den plockade jag fram för att äta till en krämig potatisgratäng.

För att göra den lite intressantare skar jag köttet i tunna skivor och lade det i en ugnsform. Sedan blandade jag 1 dl creme fraiche, 1 1/2 dl grädde, 2 msk kinesisk soja, 1 1/2 msk krossad rose´- och grönpeppar och hällde över köttet.

 

In i ugnen 200º vid sidan av formen med potatisgratäng.

 

Gratängen med vitlök, chiliflakes, mycket nyriven parmesanost och grädde blev en härligt krämig historia.

 

Sonen tog tre portioner….jag nöjde mig med en…..

image
Krämig gratäng, kryddigt fläskkött och krispig rödkålssallad.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar