Snabbinlagd rödkål

Du visar för närvarande Snabbinlagd rödkål

Rödkål är en av mina favoriter på julbordet, både tillagad och rå. Idag provade jag något nytt, jag gjorde en 1-2-3-lag och lade in den tillsammans med kanel och ingefära. Den blev jättegod och passar bra till både det ena och andra på julbordet, men den funkar precis lika bra till helt vanlig mat – det vill säga inte julbordsmat.

Snabbinlagd rödkål

ca 1/3 litet rödkålshuvud, fint strimlat

6-7 cm skalad och skivad ingefära

1 kanelstång

1-2-3-lag

1/2 dl ättika

1 dl strösocker

1 1/2 dl vatten

Koka upp lagen tillsammans med kanelstång och skivad ingefära. Häll allt över fint strimlad rödkål i en glasburk.

Låt stå minst en timme innan det är dags att smaka. Men den behöver inte ätas direkt då den bara blir godare av att få stå längre. Förvara i kylskåp så håller den hela julhelgen.

Lag till rödkålen
Strimlad rödkål

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar