Hemgjord chokladpudding som blev mousse.

En dessert med choklad kan aldrig bli fel. Eftersom jag fortfarande är ”jetlaggad” efter vår resa har jag fortsatt att vakna tidigt. Därför bestämde jag mig för att göra egen chokladpudding att njuta av till dessert på långfredagen, tid hade jag gott om med tanke på den tidiga starten på dagen.

Receptet har jag hämtat ur boken Sannas kafferep skriven av Sanna Töringe. Tyvärr blev puddingen mer som en mousse tycker jag, mina aningar om att 2 gelatinblad skulle vara för lite stämde. Så slutsatsen av detta är att vill man ha en himmelskt god mousse följer man receptet. Vill man däremot ha en mer puddingliknande efterrätt stoppar man i 1-2 gelatinblad till. Men smaken var gudomlig så jag kommer definitivt att göra detta igen! Dessutom räckte den till många….enligt receptet är det 6 portioner….vi har hittills ätit 9 portioner av den och ännu finns det kvar. Ikväll ska vi få den tillsammans med jordgubbar och lite grädde.

Chokladpudding med moussekänsla

4 äggulor

1 1/2 dl socker

2 gelatinblad

100 g mörk choklad, finhackad

1/2 dl kakao

3 dl mjölk

1 1/2 dl grädde

1. Vispa äggulor och blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

2. Koka upp mjölk, lägg i den finhackade chokladen och kakaon. Värm upp men koka inte.

3. Blanda med äggsmeten, värm upp igen medan du vispar och lägg i de urkramade geltinbladen. Låt svalna.

4. Vispa grädden och vänd ner i den avsvalnade chokladblandningen.

5. Häll upp i en stor skål eller i små portionsglas. Det blir cirka 6 portioner.

6. Servera med valfria tillbehör, grädde, bär och/eller maräng.

De gula marängskålarna, chokladmousseägg, grädde och hallon. Mums!

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar