För ett tag sedan bakade jag en härligt kladdig rabarberkaka i springform. Idag provade jag att göra en variant av den i muffinsformar istället. Jag bytte även ut en del av strösockret till kokossocker och rabarberna hackade jag i små bitar och blandade med råsocker innan jag strödde de över smeten i formarna. Perfekt att ha i frysen och kunna plocka fram om det kommer oväntat besök så här i sommartider.
Så här gjorde jag:
Kaksmet
150 g smör
2 dl strösocker
1/2 dl kokossocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt och tillsätt smöret.
3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten.
4. Rör ihop försiktigt.
5. Sätt ut 20 muffinsformar på en plåt och fördela smeten jämnt i dem.
Garnering
150 – 200 g rabarber
1 1/2 msk råströsocker
1/2 msk potatismjöl
1. Skölj, skala och skär rabarbern i längder och hacka sedan fint.
2. Blanda rabarberbitarna med socker och potatismjöl. Fördela på smeten i muffinsformarna.
3. Grädda i 200° 12-15 minuter.
4. Servera med glass eller kardemummagrädde (2 dl grädde, en nypa socker, ca 1 tsk kardemumma)