Rabarberkladdkaka – mini

Du visar för närvarande Rabarberkladdkaka – mini

För ett tag sedan bakade jag en härligt kladdig rabarberkaka i springform. Idag provade jag att göra en variant av den i muffinsformar istället. Jag bytte även ut en del av strösockret till kokossocker och rabarberna hackade jag i små bitar och blandade med råsocker innan jag strödde de över smeten i formarna. Perfekt att ha i frysen och kunna plocka fram om det kommer oväntat besök så här i sommartider.

Så här gjorde jag:

Kaksmet

150 g smör

2 dl strösocker

1/2 dl kokossocker

3 ägg

2 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

1. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt och tillsätt smöret.

3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten.

4. Rör ihop försiktigt.

5. Sätt ut 20 muffinsformar på en plåt och fördela smeten jämnt i dem.

Garnering

150 – 200 g rabarber

1 1/2 msk råströsocker

1/2 msk potatismjöl

1. Skölj, skala och skär rabarbern i längder och hacka sedan fint.

2. Blanda rabarberbitarna med socker och potatismjöl. Fördela på smeten i muffinsformarna.

3. Grädda i 200° 12-15 minuter.

4. Servera med glass eller kardemummagrädde (2 dl grädde, en nypa socker, ca 1 tsk kardemumma)

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar