Favoritdessert i repris

Du visar för närvarande Favoritdessert i repris

Plötsligt sa det pling i telefonen och ett meddelande kom upp: Deadline imorgon. Det var alltså dags att lämna in nästa recept till vårt lokala magasin. Just då blev jag lite less på mig själv som inte hade koll på det, eller lite less är en underdrift…..

Hur som helst, jag hade tänkt göra något julaktigt eftersom magasinet kommer ut lagom till advent. Problemet var bara att det jag tänkt göra var en dessert som kräver lite engagemang….något som saknades just den här dagen. Då fick det bli en pannacotta med kanelsmak istället. Funkar nog lika bra.

Sonen blev i alla fall glad när han insåg att det vankades dessert så där helt apropå.

Kokospannacotta med kanel och lime

3 – 4 gelatinblad (4 för en fastare pannacotta)

1 burk kokosmjölk, 400 g

3/4 dl grädde

4 msk strösocker

1 tsk vaniljsocker

1/2 tsk kanel

1/2 lime

 

1. Lägg gelatinbladen i vatten fem minuter.

2. Värm kokosmjölk, grädde, socker, vaniljsocker och kanel så att det nästan når kokpunkten. (Tycker man att det blir för sött kan man minska mängden socker.)

3. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt fint rivet zest från 1/2 noggrant tvättad lime och färsk pressad limejuice, ta lite i taget och smaka av.

4. Krama ur vattnet från gelatinbladen och rör ner dem. Låt svalna något. Häll sedan upp i portionsglas och ställ svalt till dess att desserten stelnat. Gärna över natten.

5. Hacka apelsin, gärna blodapelsin eller någon annan valfri frukt och lägg på toppen innan servering. Riv över lite limezest. Mums!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar