Det här är en enkel och god rätt. Sparris lindad i prosciutto lagas till antingen i ugnen, på grillen eller i en stekpanna. Jag valde ugnen då grillvädret inte var det bästa. Tillsammans med en god dipp passar det till förrätt eller som en liten ensamrätt. Välj den lufttorkade skinka du tycker bäst om.
Skölj färsk grön sparris och ”snäpp” av stjälkarna långt ner där det blir träigt. Linda en skiva god lufttorkad skinka runt varje sparris. Lägg i en ugnsform eller på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och honung. Gratinera i ugnen, 225°, 10-15 minuter. Sparris och skinka ska få lite färg.
Blanda till en dipp av lika delar mascarpone och lättkvarg. Ringla över lite honung och pressa ner några teskedar lime. Krydda med flingsalt och lite chiliflakes. Rör om och vips så var det klart att avnjuta tillsammans med den skinklindade sparrisen!