Värmande eggnog

Du visar för närvarande Värmande eggnog

Sista dagen 2018 tog vi en lång promenad. När vi kom hem gjorde vi en god och värmande eggnog. Den mycket goda drycken fick oss att börja fundera av vilken anledning det blir så långt mellan gångerna att det lagas till.

Tillsammans bestämde vi i alla fall att detta ska bli tradition vid jul, nyår, påsk…ja när som helst! Vi hade mörk rom i vår eggnog, men det fungerar med whiskey, konjak, bourbon eller något annat gott också. Eller så gör man en alkoholfri variant.  Drycken går att dricka både kall och varm!

Värmande eggnog

4 dl mjölk 3%

2 dl grädde

1 kanelstång

1 vaniljstång

1 krm malen muskot

3 äggulor

1/2 dl strösocker

1/2 – 1 dl mörk rom (t.ex Plantation)

1. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ur fröna. Rör ner både frön och vaniljstång i en kastrull med mjölk, grädde, kanelstång och muskot. Koka upp under omrörning.

2. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt i en bunke.

3. Sila bort kanel- och vaniljstång från mjölkblandningen och vispa ner den varma kryddmjölken i äggsmeten.

4. Sätt tillbaka det hela på spisen och vispa hela tiden till dess att blandningen tjocknar. Nu får det inte koka.

5. Ta från värmen, blanda ner rom efter smak och häll upp i glas. Toppa med mald kanel.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar