Tunnpannkaka med svenska jordgubbar, på en tisdag!

image
Jordgubbar från Finnerödja!

 

Jag slank in på affären för att köpa ett frimärke och som av en händelse upptäckte jag att de fått hem fina svenska jordgubbar.

Eftersom jag ännu inte hade planerat middagsmaten köpte jag en liter, gick hem och gjorde pannkakssmet.

Sedan stekte jag tunnpannkakor i gjutjärnslaggen i riktigt smör och serverade med vaniljglass och jordgubbar.

Lyxigt och gott med smak av sommar. Och som på beställning kom solen tillbaka en stund efter middagen, säkert jordgubbarnas förtjänst.

Jag gjorde en smet på 4 dl mjölk, 2 dl mjöl, 2 ägg och lite salt. Det räckte precis till två personer.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar