Sonen som varit ute på äventyr väntades hem men eftersom jag inte visste om han behövde hämtas med bil förberedde jag en kycklinggryta som skulle gå snabbt att värma. Nu behövdes ingen skjuts, han kom hem ändå så jag kunde koka ris till grytan i lugn och ro. Grytan blir härligt smakrik och en aning stark. Gillar man inte så stark mat tar man den mindre mängden currypaste.
Kyckling i grön curry
400-500 g kycklingfilé
1 stor eller 2 små vitlöksklyftor
2 msk grön currypaste (gillar man inte stark mat börja med lite)
2 – 3 msk kokosolja
1 burk kokosmjölk (ca 4 dl)
2 msk fisksås
2 tsk farinsocker
1/2 lime
1 morot
ca 100 g strimlade bambuskott
1 näve salladsärtor
koriander och/ eller thaibasilika
cashewnötter
1. Hacka vitlöken fint, strimla kycklingfilén, skala strimlor av moroten med potatisskalare.
2. Fräs currypaste i kokosolja ca 1 minut. Tillsätt kycklingfilén och låt bryna några minuter innan vitlökshacket tillsätts och får fräsa med en liten stund.
3. Häll på kokosmjölk, fisksås och farinsocker. Låt koka till dess att kycklingen är nästan färdig. Då lägger man i bambuskotten och salladsärtorna.
4. Låt puttra till dess att kycklingen är klar, pressa i lime och strö över hackad koriander eller thaibasilika och cashewnötter.
Servera med ris eller risnudlar.