Ugnsstekta kycklingben

Du visar för närvarande Ugnsstekta kycklingben

Idag plockade jag upp en förpackning kycklingben ur frysen. Att jag skulle steka dem i ugnen visste jag men inte med vilken kryddning. Det slutade med att jag gjorde en marinad som benen fick ligga i under 3 timmar. Har man lite mer framförhållning än jag hade kan de med fördel marineras över natten.

 

Ugnsstekta kycklingben

1 kg kycklingben

salt, svartpeppar

Marinad

1/2 dl honung

1/2 dl mangochutney

1/4 dl kinesisk soja

1/4 dl rapsolja

2 vitlöksklyftor

1 tsk sambal oelek

3 tsk curry

 

1. Riv vitlöken och blanda alla ingredienser till marinaden.

2. Häll marinaden i dubbla plastpåsar och lägg i kycklingbenen. Stäng påsen, lägg den i en skål och låt kycklingen marinera minst 3 timmar. Vänd påsen då och då så att marinaden kommer åt överallt. (Vänta med salt och svartpeppar).

3. När det är dags att steka (eller grilla) kycklingbenen låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg över dem i en ugnsform och krydda med salt och nymald svartpeppar (….eller lägg dem på grillen).

4. Stek i ugnen 200° till dess att kycklingen är klar, cirka 30 – 45 minuter.

 

Vi gjorde klyftpotatis till. Den ringlade vi olivolja över och kryddade med salt, svartpeppar och rosmarin.

Vitlöksdressing och morots- och gurkstavar passade bra till…..och första avsnittet av Agent´s of Shield, season 3…..

 
image

image

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar