Idag plockade jag upp en förpackning kycklingben ur frysen. Att jag skulle steka dem i ugnen visste jag men inte med vilken kryddning. Det slutade med att jag gjorde en marinad som benen fick ligga i under 3 timmar. Har man lite mer framförhållning än jag hade kan de med fördel marineras över natten.
Ugnsstekta kycklingben
1 kg kycklingben
salt, svartpeppar
Marinad
1/2 dl honung
1/2 dl mangochutney
1/4 dl kinesisk soja
1/4 dl rapsolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
3 tsk curry
1. Riv vitlöken och blanda alla ingredienser till marinaden.
2. Häll marinaden i dubbla plastpåsar och lägg i kycklingbenen. Stäng påsen, lägg den i en skål och låt kycklingen marinera minst 3 timmar. Vänd påsen då och då så att marinaden kommer åt överallt. (Vänta med salt och svartpeppar).
3. När det är dags att steka (eller grilla) kycklingbenen låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg över dem i en ugnsform och krydda med salt och nymald svartpeppar (….eller lägg dem på grillen).
4. Stek i ugnen 200° till dess att kycklingen är klar, cirka 30 – 45 minuter.
Vi gjorde klyftpotatis till. Den ringlade vi olivolja över och kryddade med salt, svartpeppar och rosmarin.
Vitlöksdressing och morots- och gurkstavar passade bra till…..och första avsnittet av Agent´s of Shield, season 3…..