Inte den vackraste rätten, men kryddigt god.

Du visar för närvarande Inte den vackraste rätten, men kryddigt god.

I kylen fanns en halv grillad kyckling och rester av riset sen vi åt vår vietnamesiska lax. Resultatet blev ett stekt ris med lite smått och gott i. Det blev kanske inte den vackraste rätten, men smaken var det definitivt inga fel på.

Jag hackade 1 schalottenlök och 1 vitlöksklyfta fint. Sedan stekte jag det mjukt i rapsolja. När löken blivit genomskinlig ökade jag värmen något och lade ner hackad kyckling och risresterna (i riset var det redan salladsärtor, salladslök och koriander). Jag kryddade med 1 msk ketjap manis, 3 krm sambal oelek, anchochili och curry. Några flagor flingsalt strödde jag också över. Sist toppade jag det hela med 1/2 dl hackad koriander.

Det blev mycket kryddigt och gott (men”ovackert”)!
image

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar