Parmesankyckling

  • Inläggskategori:Kyckling
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Parmesankyckling

Hade några gäster på middag igår och då bjöd jag på god kyckling. Det är fullt upp nu med renovering och packning inför förestående flytt så det är viktigt att matlagningen går snabbt. Ändå är det roligt med mat som har det lilla extra när man ska bjuda gäster. Den här rätten uppfyller båda kriterierna.  Inspirationen till kycklingen har jag fått från en god vän.

Parmesankyckling

6 kycklingfileér

3 dl grädde

3 dl creme fraiche

1 1/2 hönsbuljongtärning

1 stor vitlöksklyfta

1/2 röd chili

1 lime

massor av god nyriven parmesanost ca 4 dl

1. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform, salta och peppra.

2. Vispa grädden till löst skum och blanda sen i creme fraiche och upplöst buljongtärning.

3. Finhacka vitlök och chili, blanda i det.

4. Pressa i en lime.

5. Riv en god parmesanost och häll hälften i gräddblandningen, slå den sen över kycklingen.

6. Avsluta med att toppa med resten av parmesanosten i ugnsformen. Stek i ugnen tills kycklingen är klar, ca 20- 30 minuter på 225º.

Servera med ris och en god sallad.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar