Ytterfilé med pepparsås

Jag hade köpt hem en ytterfilé till pingstafton för jag visste inte vad jag skulle bjuda på och ville ha lite valmöjligheter. Då blev det lax men ytterfilén kom väl till pass någon dag senare.

Jag tillagade den ungefär som vanligt, helstekt i ugnen.

Den här gången med flingsalt, hel grönpeppar och hel svartpeppar, cirka en matsked av varje. Stöt kryddorna i en mortel och rulla filén så den blir täckt av kryddor runt om.

Bryn filén i smör och rapsolja. Lägg den i en ugnsform och häll över stekskyn innan den sätts in i ugnen på 175º.  Jag stekte den till en innertemperatur av 73º.

Till detta gjorde jag en sås av 2 dl grädde, 1 dl creme fraiche samt stekskyn. Häll inte i all steksky på en gång utan smaka av så att det blir lagom mycket smak. Räcker inte smaken till är det bara att ösa ner mer kryddor!

Servera med valfria tillbehör!

 

 

image

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar