Snabb lax till pastan!

Du visar för närvarande Snabb lax till pastan!

Jag köpte en fin laxsida på affären häromdagen. Den delade jag i portionsbitar innan jag stoppade ner fisken i frysen. Men lite av laxen sparade jag och använde till en sås som passade utmärkt till pasta.

Till 2 personer gjorde jag så här (det blev lite över som jag fick till lunchrester en dag senare):

Laxsås till pasta

1/2 gul lök

200 g lax

1 dl crème fraiche

1 1/2 dl grädde

1/2 fiskbuljongtärning

2-3 msk dill

smör

1. Finhacka löken och stek den mjuk i smöret.

2. Häll på grädde, crème fraiche och tillsätt buljontärningen. Låt det koka ihop.

3. Dela laxen i tärningar och salta lätt. Lägg ner dem i såsen och blanda ner hackad dill. Efter några minuter är laxen klar och det är dags att äta.

4. Servera med valfri pasta, jag använde tagliatelle. Körsbärstomater smakade gott till. En klyfta citron att pressa över blir pricken över i.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar