Häromdagen lagade jag till en av våra favoriter. Kyckling Satay. Ibland gör jag egen jordnötssås men jag har hittat en färdig sort ( Blue dragon) som är jättegod. Hottar man dessutom upp den lite med extra kryddor behöver man definitivt inte göra egen. Receptet räcker till tre personer eller två jättehungriga.
Kyckling Satay
3 kycklingfiléer
1 stor vitlöksklyfta
2-3 cm ingefära
1/2 röd chili
2 dl sataysås
1 dl kokosmjölk
1 knippe färsk koriander
1/2 lime
1. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.
2. Hacka chili och vitlök fint och skala och riv ingefäran.
3. Bryn kycklingen i rapsolja, salta och låt chili, vitlök och ingefära steka med en stund så att det blir mjukt.
4. Häll på sataysås och kokosmjölk och låt allt koka ihop.
5. Pressa i lite limejuice och hacka ner koriander precis innan servering. Gillar man inte koriander kan man ta persilja istället.
6. Servera med risnudlar, äggnudlar eller ris.