En gammal favorit, kyckling satay!

  • Inläggskategori:Kyckling
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande En gammal favorit, kyckling satay!

Häromdagen lagade jag till en av våra favoriter.  Kyckling Satay. Ibland gör jag egen jordnötssås men jag har hittat en färdig sort ( Blue dragon) som är jättegod. Hottar man dessutom upp den lite med extra kryddor behöver man definitivt inte göra egen. Receptet räcker till tre personer eller två jättehungriga.

 

Kyckling Satay 

3 kycklingfiléer

1 stor vitlöksklyfta

2-3 cm ingefära

1/2 röd chili

2 dl sataysås

1 dl kokosmjölk

1 knippe färsk koriander

1/2 lime

 

1. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.

2. Hacka chili och vitlök fint och skala och riv ingefäran.

3. Bryn kycklingen i rapsolja, salta och låt chili, vitlök och ingefära steka med en stund så att det blir mjukt.

4. Häll på sataysås och kokosmjölk och låt allt koka ihop.

5. Pressa i lite limejuice och hacka ner koriander precis innan servering. Gillar man inte koriander kan man ta persilja istället.

6. Servera med risnudlar, äggnudlar eller ris.

 

 

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar