Kräftorna blev till pasta…

  • Inläggskategori:Pasta
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Kräftorna blev till pasta…

Vi skulle äta kräftor med goda vänner helgen som gick men tyvärr fanns inte ett enda av de frysta skaldjuren att tillgå på affären. Inte på någon affär för den delen, inom fyra mils radie.

Däremot fanns kräftstjärtar så det fick bli en god pastarätt istället.

Jag följde mitt gamla recept men ökade mängderna en aning eftersom vi var sex personer som skulle äta. Sett så här i backspegeln hade jag inte behövt göra det för det blev rester. Men det gjorde ingenting, maten smakade gott någon dag senare också.

Pastasås med skinka och kräftstjärtar

1 stor gul lök

1 liten rödlök

1 vitlöksklyfta

300 g rökt skinka i tunna skivor

3 3/4 dl grädde

3 dl creme fraiche

cayennepeppar 2-3 krm och salt

2 burkar kräftstjärtar

persilja

lime

smör

 

1. Hacka lök och vitlök fint och bryn mjukt i smör.

2. Hacka skinkan och låt den fräsa med en stund.

3. Häll på grädde och creme fraiche och krydda med cayennepeppar. Smaka av allteftersom till dess att styrkan passar de egna smaklökarna.

4. Smaka av med salt.

5. Precis innan serveringen tillsätts de avrunna kräftstjärtarna och hackad persilja. Pressa även lite limejuice över.

6. Servera med tagliatelle och sallad.

 

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar