Vi skulle äta kräftor med goda vänner helgen som gick men tyvärr fanns inte ett enda av de frysta skaldjuren att tillgå på affären. Inte på någon affär för den delen, inom fyra mils radie.
Däremot fanns kräftstjärtar så det fick bli en god pastarätt istället.
Jag följde mitt gamla recept men ökade mängderna en aning eftersom vi var sex personer som skulle äta. Sett så här i backspegeln hade jag inte behövt göra det för det blev rester. Men det gjorde ingenting, maten smakade gott någon dag senare också.
Pastasås med skinka och kräftstjärtar
1 stor gul lök
1 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
300 g rökt skinka i tunna skivor
3 3/4 dl grädde
3 dl creme fraiche
cayennepeppar 2-3 krm och salt
2 burkar kräftstjärtar
persilja
lime
smör
1. Hacka lök och vitlök fint och bryn mjukt i smör.
2. Hacka skinkan och låt den fräsa med en stund.
3. Häll på grädde och creme fraiche och krydda med cayennepeppar. Smaka av allteftersom till dess att styrkan passar de egna smaklökarna.
4. Smaka av med salt.
5. Precis innan serveringen tillsätts de avrunna kräftstjärtarna och hackad persilja. Pressa även lite limejuice över.
6. Servera med tagliatelle och sallad.