Godisglassen med hallon

Du visar för närvarande Godisglassen med hallon

När jag hade några kompisar över på middag i fredags passade jag på att göra den goda godisglassen igen. Men den här gången hade jag hallon i smeten också.

Eftersom vi var många som skulle äta gjorde jag dubbel sats. Så här i efterhand insåg jag att det hade räckt med halva…..fast tack vare det har vi en hel glassform kvar i frysen….

Vispa 6 dl grädde och blanda ner 1 burk kondenserad mjölk. Hacka 150 mörk choklad och blanda ner det tillsammans med 2 dl hallon och ett gäng grovt smulade maränger. In i frysen till dess att det stelnat. Rör gärna runt under frystiden så att alla godsaker fördelas i glassen.

Till servering hällde jag över färska hallon. Med ett litet glas hemgjord körsbärslikör (fjolårets) smakade det smaskens.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar