En god lax med asiatiska smaker, risnudlar med morötter, chili och spenat och lite färsk frukt. Middagsmat som är oerhört lättlagad och funkar lika bra en måndag som till helgen när man har gäster att bjuda på middag.
Teriykilax
4 portionsbitar lax
1- 1 1/2 dl teriyakisås
3-4 cm ingefära
1/2 lime
sesamfrö
1. Lägg laxbitarna i en ugnsform.
2. Riv ingefäran och blanda den med teriyakisåsen och pressa i limejuicen. Häll det sedan över laxen.
3. Avsluta med att strössla över sesamfrön.
4. Stek i ugnen 175°, 15 – 20 minuter.
Risnudlar
risnudlar
1 morot
1/2 röd chili
1 näve färsk spenat
1 msk japansk soja
lite rapsolja
1. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Skala en morot med potatisskalare i tunna strimlor.
3. Hacka 1/2 röd chili .
4. Låt nudlarna rinna av och blanda ner soja, olja, morotsstrimlorna, spenaten och chilin.
Servera tillsammans med kiwi, mango och cashewnötter.