Mozarellalax med sonens bulgurfavorit!

Idag firar vi att jag en vecka efter gipsborttagning kunde böja knäet 45º!

Det blev lax med sonens favoritbulgur. Idag gjorde jag lax med mozarella och basilika. I stället för persilja hade jag i basilika i bulgurblandningen också!

Lax

2 portionsbitar lax

mozarella

basilika

1/2 lime

flytande honung

1. Skär fickor i laxbitarna och salta. Lägg dem i en ugnsform.

2. Fyll med hackad basilika och mozarella.

3. Pressa över en halv lime och lite honung.

4. Stek i ugnen på 225º till dess att laxen är klar.

Bulgur

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

1/2 röd chili

1/2 röd paprika

ca 1 cm ingefära

olivolja

basilika

lime

1. Hacka lök, vitlök, paprika och chili. Riv ca 1 cm ingefära fint och blanda i det. Låt allt fräsa i olivolja på svag värme, det ska inte få färg, bara bli mjukt.

2. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen.

3. Blanda grönsaksfräs med färdigkokt bulgur.

4. Smaka ev. av med lite extra salt.

5. Precis innan servering blandar man i hackad basilika och pressar över lite lime.

 

 

 

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar