Idag firar vi att jag en vecka efter gipsborttagning kunde böja knäet 45º!
Det blev lax med sonens favoritbulgur. Idag gjorde jag lax med mozarella och basilika. I stället för persilja hade jag i basilika i bulgurblandningen också!
Lax
2 portionsbitar lax
mozarella
basilika
1/2 lime
flytande honung
1. Skär fickor i laxbitarna och salta. Lägg dem i en ugnsform.
2. Fyll med hackad basilika och mozarella.
3. Pressa över en halv lime och lite honung.
4. Stek i ugnen på 225º till dess att laxen är klar.
Bulgur
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
1/2 röd paprika
ca 1 cm ingefära
olivolja
basilika
lime
1. Hacka lök, vitlök, paprika och chili. Riv ca 1 cm ingefära fint och blanda i det. Låt allt fräsa i olivolja på svag värme, det ska inte få färg, bara bli mjukt.
2. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen.
3. Blanda grönsaksfräs med färdigkokt bulgur.
4. Smaka ev. av med lite extra salt.
5. Precis innan servering blandar man i hackad basilika och pressar över lite lime.