Onsdagsröding

I går blev det mycket fisk. Vi hade ätit fiskpudding i skolan men det hindrade inte oss från att äta röding till middag. Passade i alla fall mina smaklökar mycket bättre.

Jag kryddade den hela fisken med salt och peppar. Sedan skar jag en citron i skivor och lade inuti och ovanpå fisken. Avslutningsvis några små smörklickar ovanpå innan den åkte in i ugnen, 175º, 20-30 minuter.

Medan fisken stektes i ugnen kokade jag skalad potatis i små bitar. Då blev den klar fort. Sedan pressade jag den över en rejäl smörklick och rörde ner en skvätt mjöl och hackad dill. Lite extra salt och peppar så var moset klart. Det passade bra att servera till fisken.

Kylskåpet var sorgligt tomt på grönsaker men det fanns i alla fall lite bladspenat. Den värmde jag i lite smör och kryddade med salt och svartpeppar.

 

image
En god onsdagsmiddag!
image
Röding med citronskivor.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar