Tomatsoppa med vermicelli

  • Inläggskategori:Soppa
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Min förpackning med krossade tomater som öppnades när jag gjorde köttfärssås häromdagen pockade på uppmärksamhet. Dagens lunch blev därför tomatsoppa.

1/2 röd lök samt 1 vitlöksklyfta finhackades och frästes mjukt i smör.

1 tomat hackas och läggs i ( ta bort kärnorna).

Häll på krossade tomater, ca 2 1/2 dl samt lika mycket vatten.

Kycklingfond till 5 dl vätska slås i ( jag tycker höns eller kycklingfond ger godare smak än grönsaksbuljong)

Krydda med peppar och chiliflakes och häll i vermicelli och låt soppan koka till dess att pastan är klar.

Servera med en klick creme fraiche.

 Gott en kylig dag som den vi har här idag där temperaturen krupit ner till mellan -20 och -30º.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar