Stekt panerad ost

I somras när vi var i Östersund på Storsjöyran åt vi stekt panerad ost på en restaurang på krogstråket. Det var så gott och sonen som älskar ost i alla former blev stormförtjust. Jag lovade att försöka hitta något recept på hur man kan tillaga det hemma. Googlade runt och hittade ett flertal recept. Till osten serveras traditionellt stekt potatis och tartarsås. Stekt potatis hade vi också men jag gjorde en sås med lite norrländsk touch i stället, lingonsås.

Så här gjorde jag:

Jag skar Goudaost i centimetertjocka skivor.

Sen panerade jag dem: först i mjöl, sen uppvispat ägg, sen ströbröd.

Därefter doppade jag dem i äggen igen, samt vände  i panko för att paneringen skulle täcka osten ordentligt så att den inte kulle rinna ut i stekpannan.

Stekte i rikligt med olja på hög värme på båda sidor.

Till det gjorde jag en lingonsås med creme fraiche, lingonsylt och färska lingon. Smaksatt med svartpeppar blev det en god sås till osten.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar