Bruschetta

Tomatbruschetta

 

En god förrätt eller tilltugg på sommaren ( och resten av året också för den delen) är bruschetta med tomatröra. Skivat lantbröd penslat med olivolja och rostat en stund i ugnen till dess att de börjar få lite färg. Brödet får inte vara för länge i ugnen, då blir det alldeles för hårt. Med tomatröra på blir det smaskens. 

Tomatröra ( till fyra personer, ca 16 brödbitar)

1/2 kruka basilika

1-2vitlöksklyftor

5-6 tomater

salt

olivolja

citron

1.Dela tomaterna och ta ur kärnorna, hacka dem.

2.Finhacka vitlöken.

3.Hacka basilikan grovt.

4.Blanda med lite olivolja och pressa en aning citron över. Smaka av med salt.

5. Skeda upp på de rostade bröden och ät genast, mums!

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar