Broccoli med prästost.

image
Åh så gott det smakade.

Broccoligratäng med ostsås…oj så länge sedan jag lagade det. Faktiskt hade jag glömt hur gott det smakar. Dessutom är det ju så enkelt att laga till.

Låt broccolin bottna en ugnsform, häll över en ostsås och knaperstekt bacon. Sen är det klart att servera!

Jag använde fryst broccoli, har man färsk bör man förvälla den en stund först.

Till ostsåsen gjorde jag först en vanlig vitsås. En rejäl klick smör, redde av med ca 2 msk vetemjöl och sen hällde jag på mjölk till dess att såsen var lagom tjock, ca 3-4 dl. Krydda lätt med salt och svartpeppar. Ta inte för mycket salt eftersom osten också tillför sälta. 2-3 dl riven prästost fullbordade såsen innan jag hällde den över broccolin.

Skjuts in i ugnen 225º, till dess att gratängen fått fin färg. När jag tog ut den strödde jag över smulad knaperstekt bacon. Kokt potatis till om man vill, annars räcker gratängen fint som ensamrätt.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar