Den bakade med lite småplock

Fredag kväll och lusten att stå vid spisen är inte så särskilt stor. Tvärtom vill jag ligga i soffan med en bok medan elden flammar i braskaminen. Bakad potatis passar alldeles utmärkt då. Med bacon, ruccola, riven ost och en enkel räkröra. Lite smör och salt för de som ville ha det tog jag också fram.

Eftersom det bara var jag som ville ha räkröra gjorde jag inte så mycket. Jag skalade cirka 20 räkor och skar dem i småbitar. Pressade över en lime och tryckte dit en klick Hellmans majonnäs. Sist blandade jag i chiliflakes för att få lite sting på det hela.

Perfekt fredagsmiddag helt enkelt.

image
Några skålar med blandat plock.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar