Frågan kom, från sonen, som den så ofta gör: Vad blir det till middag?
Svaret var kyckling, men hur? Det var min fråga.
Till slut blev det en god gryta med asiatiska smaker serverad med ris samtidigt som vi avnjöt avsnitt fem och sex av serien Agents of Shield, säsong två.
Katarinas thaikyckling
två kycklingfiléer
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
1 röd paprika
2-3 tsk riven ingefära
10-12 salladsärtor
1 burk kokosmjölk (eller kokosgrädde)
1/2 hönsbuljongtärning
2-3 tsk röd currypaste
1-2 tsk balsamicocreme
2 tsk curry
1/2 lime
koriander
1. Skär kycklingen i små kuber och bryn den i rapsolja. Krydda med salt och svartpeppar.
2. Finhacka lök, vitlök och chilin. Riv ingefäran och tillsätt detta till kycklingen.
3. Hacka även paprikan och salladsärtorna grovt innan de läggs i grytan.
4. Häll på kokosmjölk, hönsbuljong, balsamicocreme och currypaste.
5. Pressa i lime och curryn. Låt allt koka ihop en stund och smaka ev. av med mer kryddor.
6. Precis innan servering tillsätter man koriandern och reder med lite maizena för tjockare konsistens.
7. Servera med jasminris och en limeklyfta.