Tunnbrödrullar med gokött

  • Inläggskategori:Rester
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Snabbt och gott på fredagskvällen. En bit färdigstekt älgkött togs upp ur frysen och delades i små bitar.

Köttet fick ett hastigt uppstek i smör tillsammans med finriven vitlök och gul lök. Lite extra salt och chiliflakes och en näve majskorn i pannan och vips var det klart.

Tillsammans med isbergssallad, tomat och en färdig bearnasiesås (kryddig) på flaska rullades allt in i mjukt tunnbröd in vi mumsade i oss det hela. Det blev jättegott och funkar förstås med vilket kött som helst!

 

Tunnbrödrullar med gokött

1 vitlöksklyfta

1 liten gul lök

ca 200-300 g älgstek, färdigstekt (recept här)

salt, chiliflakes

majs

isbergssallad

tomat

mjukt tunnbröd

kryddig bearnaisesås

image
Köttet värms och kryddas lite till i stekpannan.
image
En god rulle!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar