Färs- och grönsaksgratäng

Du visar för närvarande Färs- och grönsaksgratäng

Ibland när jag lagar till mina hopkok blir jag faktiskt extra nöjd. Det här var en sån gång. Färs- och grönsaksgratäng med god smak som dessutom passade utmärkt att värma som rester. Jag lade i min potatis rå men om man vill att det ska lagas till snabbare är det ingen dum idé att förkoka potatisen.

Färs- och grönsaksgratäng

200-300 g färs

salt, paprikapulver, chiliflakes

4 potatisar

1 liten squash eller 1/2 stor

1 stor morot

1 rödlök

rapsolja

1 burk hela tomater

3/4 köttbuljongtärning

200 g philadelphiaost

2 dl creme fraiche

100 g riven ost

1. Skiva squashen tunt och lägg den i en skål med lite salt, cirka 15 minuter,  så att vätskan dras ur. Hälls sedan av squashen i ett durkslag.

2. Bryn färsen i rapsolja och krydda med salt, svartpeppar och chiliflakes.

3. Skiva morötterna och rödlöken tunt och låt steka med färsen en stund.

4. Smula ner köttbuljongtärningen och häll på burktomaterna.

5. Skiva potatisen tunt och salta lätt.

6. Blanda philadelphiaost och crème fraiche.

7. Varva färsblandning, skivad potatis, squash och crème fraiche-blandning i en ugnsform.

8. Avsluta med ett lager riven ost och gratinera i 200° till dess att gratängen fått din färg och potatisen mjuknat.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar