Jag hade ett paket färska lasagneplattor i kylen och planen var att göra rullar med färs och täcka med ostsås för att gratineras i ugnen. Nu blev det inga rullar, det blev en vanlig lasagne istället.
Färs
ca 350 g älgfärs
1 vitlöksklyfta
1 liten gul lök
1/2 röd chili
salt, anchochili, paprikapulver
1 1/2 burk tomatsås (som följer med färdig pizzadeg)
lika mycket vatten som tomatsås
1/2 köttbuljongtärning eller motsvarade fond
1. Hacka vitlök, lök och chili och fräs mjukt i rapsolja.
2. Tillsätt färsen och bryn den.
3. Krydda med salt, anchochili och paprikapulver.
4. Häll över tomatsås, vatten och köttfond och låt allt koka ihop till dess att färsen inte är så blöt längre.
Ostsås
2-3 msk smör
mjöl
4-5 dl mjölk
riven hushållsost
salt och svartpeppar
Gör ostsåsen och varva sedan färs, lasagneplattor och ostsås. Toppa med ett lager ostsås.