Kött på mitt vanliga enkla sätt. I järngrytan, många timmar i ugnen 175º. Det är ett vinnande koncept. Just nu är jag inne i en period där jag gillar att experimentera med kryddningen av kött och den här dagen slängde jag i både av den egna krusbärsgelén och av körsbärssaften. (Funkar nog lika bra med vinbärsgelé och svartvinbärssaft eller någon slags cider). Det blev verkligen ett man tager vad man haver tillfälle. Men oj så gott köttet blev. Att våga blev att vinna…i alla fall den här gången. Tyvärr hann det inte bli någon bild, vi var alldeles för glupska när vi skulle äta så det glömdes bort….
Trädgårdskött
2 små älgstekar
1 dl krusbärsgelé
3 dl utspädd körsbärssaft
1/2 dl kinsesisk soja
1/2 dl hoisinsås
1 1/2 röd chili
2 små gula lökar
1 stor vitlöksklyfta
1 köttbuljongtärning eller fond ( använde jag)
Stoppa alla ingredienser i en järngryta och lägg i det kött du vill använda. Jag stoppade i två små älgstekar och lät de steka länge. De var frusna när jag la i dem så jag hade dem i ugnen 6-7 timmar. Jag vände dem flera gånger under tiden så att allt kött fick ligga i den goda skyn.
När köttet stekt klart fick det ligga kvar i stekskyn över natten för att riktigt dra åt sig av smakerna.
Serverat med potatisgratäng en dag, i pitabröd med sallad en annan.