Ännu en variant av Chili con carne

Lagade ännu en variant av chili con carne till middag helgen som gick.

 

500 g älgfärs

2 vitlöksklyftor

1  gul lök

1/3 purjolök

1/2 röd chili

3/4 röd paprika

3 körsbärstomater

1 burk finkrossade tomater

1 1/2 dl vatten

2 msk tomatpuré

1 msk röd currypaste

1 köttbuljongtärning

salt, svartpeppar

anchochili, chilipulver, chiliflakes

 

 

1. Hacka lök, vitlök, purjolök och chili fint. Stek mjukt i olja och smör. Lägg över i en kastrull.

2. Bryn färsen till dess att den får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda köttfärsen med lökfräset. Skiva ner körsbärstomaterna i klyftor.

3. Häll på krossade tomater, vatten, tomatpuré, röd currypasta och en köttbuljongtärning.

4. Krydda med chilipulver, anchochili och chiliflakes till dess att smaken blir lagom.

5. Låt grytan koka ihop en stund och tillsätt stora vita bönor sist av allt.

6. Servera med ett gott bröd och röd paprika.

 

image
Delar av ingredienserna på skärbrädan.
image
Lök, chili och paprika steks mjukt.
image
En kryddig chili med röd paprika och bröd till.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar