Lagade ännu en variant av chili con carne till middag helgen som gick.
500 g älgfärs
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1/3 purjolök
1/2 röd chili
3/4 röd paprika
3 körsbärstomater
1 burk finkrossade tomater
1 1/2 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 msk röd currypaste
1 köttbuljongtärning
salt, svartpeppar
anchochili, chilipulver, chiliflakes
1. Hacka lök, vitlök, purjolök och chili fint. Stek mjukt i olja och smör. Lägg över i en kastrull.
2. Bryn färsen till dess att den får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda köttfärsen med lökfräset. Skiva ner körsbärstomaterna i klyftor.
3. Häll på krossade tomater, vatten, tomatpuré, röd currypasta och en köttbuljongtärning.
4. Krydda med chilipulver, anchochili och chiliflakes till dess att smaken blir lagom.
5. Låt grytan koka ihop en stund och tillsätt stora vita bönor sist av allt.
6. Servera med ett gott bröd och röd paprika.